prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
epilepsija
Obilježen Međunarodni dan epilepsije i Nacionalni dan oboljelih od epilepsije

Obilježen Međunarodni dan epilepsije i Nacionalni dan oboljelih od epilepsije

Gimnazija Vukovar ove se godine priključila projektu SHE (Schools for Health in Europe) – “Mreža škola koje promiču zdravlje2, te je s učenicima i nastavnicima podržala ovu manifestaciju. U školi je predsjednica Hrvatske udruge za epilepsiju prim. Ana Sruk, specijalist neurologije, održala predavanje na temu „Epilepsija i predrasude o oboljelima“. Ovo predavanje bilo je vrlo edukativno, te su dobili brojne informacije o samoj bolesti, a ono što je posebno važno, kako se ponašati i što napraviti u situaciji da moramo pomoći osobi s epileptičnim napadom.

Epilepsija kod djece

Epilepsija kod djece

Epilepsija je kronična neurološka bolest ili poremećaj od koje u svijetu boluje oko 2 milijuna djece. Riječ je grčkoga podrijetla i znači biti napadnut. Osnovnu kliničku manifestaciju čini epileptički napadaj koji poput električne oluje u mozgu osim bljeska i munje izaziva i pomračenje, odnosno različite poremećaje stanja svijesti te motoričke i senzoričke fenomene koji su rezultat izbijanja i električnih pražnjenja neurona.

Epilepsija kod djece

Autizam

Autizam možemo definirati kao kompleksan razvojni poremećaj koji ima uzrok u biološkom poremećaju mozga. Autizam je još uvijek slabo definirana ograničena bolest obzirom da obuhvaća velik spektar poremećaja koji se kreću od blagih do teških stupnjeva.