prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Eratostenov eksperiment
Eratostenov eksperiment u ožujku 2021.

Eratostenov eksperiment u ožujku 2021.

Nakon velikog uspjeha u ožujku 2019. s više od 800 uključenih škola iz 77 zemalja širom svijeta (u ožujku 2020. zbog Covid-19 događaj nije objavljen), najavljen je Eratostenov eksperiment koji će se održati u ponedjeljak, 22. ožujka 2021. godine. Pozivaju se sve škole da sudjeluju u ovom zanimljivom međunarodnom događaju.

Eratostenov eksperiment u ožujku 2017.

Eratostenov eksperiment u ožujku 2017.

U utorak, 21. ožujka 2017. godine, provest će se globalni Eratostenov eksperiment u kojem brojne škole diljem svijeta, u trenutku kada je Sunce na prikladnom položaju, računaju opseg Zemlje koristeći običan štap i metar za mjerenje. Cilj eksperimenta poticanje je istraživačkog učenja.

Eratostenov eksperiment u ožujku 2017.

Kako smo u Gimnaziji Vukovar proveli Eratostenov eksperiment

Iako je provođenje Eratostenovog eksperimenta već dobro poznato jer se globalno provodi od 2014. godine u sklopu ISE inicijative koja promiče provođenje Eratostenovog eksperiment, svaka nova skupina učenika koja se prijavi za sudjelovanje u mjerenju i obradi podataka ostane iznenađena jednostavnošću i elegancijom eksperimenta.