prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Eratostenov eksperiment u ožujku 2021.

Nakon velikog uspjeha u ožujku 2019. s više od 800 uključenih škola iz 77 zemalja širom svijeta (u ožujku 2020. zbog Covid-19 događaj nije objavljen), najavljen je Eratostenov eksperiment koji će se održati u ponedjeljak, 22. ožujka 2021. godine. Pozivaju se sve škole da sudjeluju u ovom zanimljivom međunarodnom događaju.

Škole mogu sudjelovati tako što će se registrirati na na mrežnoj stranici Eratostenov eksperiment i pružiti geografsku dužinu i širinu svoje škole. Nakon registracije pokušajte pronaći drugu partnersku školu s kojom dijelite istu dužinu. Zajedno sa školom partnerom snimit ćete podatke, surađivati, izračunati opseg Zemlje, poslati svoje podatke i sudjelovati u foto natječaju.

Kako biste imali priliku osvojiti stipendiju za pohađanje Ljetne škole Europske akademije za znanstvene inovacije (ESIA) 2021. u Grčkoj, fotografirajte svoj eksperiment i dostavite ga do 23. Travnja 2021. godine zajedno sa svojim podacima. Za više informacija o natječaju posjetite: http://eratosthenes.ea.gr/content/photo-contest-2021.

Škole mogu pratiti cijelu aktivnost na način da se pridruže zajednici Eratosthenes gdje će pronaći i planove lekcija eksperimenta (prikazane kao resursi) na temelju Modela temeljenog na upitu. Moći ćete pronaći i zajednicu svoje zemlje (Mreža srodnih zajednica na desnoj strani) i planove lekcija za osnovnu i srednju školu na vašim jezicima. Ako nemate pristup računalima ili tabletima, znanje vaših učenika o toj temi procijenit će se pomoću online upitnika.

Posjetite službeno mrežno sjedište Eratostenovog eksperimenta, otvorite svoj korisnički račun i iskoristite ga kako biste registrirali svoju školu, predali i pohranili podatke o eksperimentu i kako biste ih usporedili s budućim podacima. Ako već imate korisnički račun zbog sudjelovanja u prošlim događanjima Eratostenovog eksperimenta, iskoristite ga. Ažurirajte svoj profil ako je potrebno (npr. naziv škole i koordinate ako radite u novoj školi itd.) i ne zaboravite označiti polje za sudjelovanje u Eratostenu u ožujku 2021. godine.

Fotografije iz eksperimenta u vašoj školi (ili na nekom drugom mjestu) mogu se uvrstiti u galeriju službenog mrežnog sjedišta Eratostena. Ako to želite pošaljite do tri fotografije na e-adresu eratosthenes@ea.gr.

Pridružite se Eratostenovom eksperimentu kako biste uvidjeli FUNdamentalnu znanost!

Kontakt osobe:

Dr. Angelos Lazoudis

Tel: +30.210.8176795

E-adresa: angelos@ea.gr