prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
jezik
Timska nastava posvećena svjetskom danu pisanja pisama

Timska nastava posvećena svjetskom danu pisanja pisama

U petak, 17. svibnja 2024. godine, nastavnica kompjutorske daktilografije i poslovnih komunikacija, Aleksandra Hohnjec, mag. oec., i nastavnica engleskog jezika, Sonja Ognjačević, prof., zajedno su održale sat kompjutorske daktilografije u 3. d razredu (grupa B) Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar.

21. veljače – Međunarodni dan materinskog jezika

21. veljače – Međunarodni dan materinskog jezika

Materinji ili materinski jezik je termin kojim označavamo prvi jezik koji neka osoba nauči u svojoj obitelji. Stručnjaci tvrde da je znanje materinskog jezika vrlo važno pri formiranju mišljenja, a istraživanja pokazuju da osoba koja nije svladala svoj materinski jezik ima problema s učenjem ne samo drugih jezika već i s učenjem uopće.

Jezik i/ili matematika

Jezik i/ili matematika

Učenici sedmog razreda Osnovne škole Središće dobili su jedan zadatak s riječima koji su, prema vlastitom nahođenju, preoblikovali tako da zadatak bude jasniji.

Obilježavanje Europskog dana jezika u školskoj knjižnici

Obilježavanje Europskog dana jezika u školskoj knjižnici

Učenici 2. a razreda OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja sudjelovali su na radionici u školskoj knjižnici povodom obilježavanja Europskog dana jezika, koji je za njih priredila školska knjižničarka dr. sc. Anita Tufekčić u suradnji s učiteljicom 2. a razreda.

Posebne jezične teškoće

Posebne jezične teškoće

Dugogodišnje učiteljice razredne nastave u Osnovnoj školi don Lovre Katića iz Solina, uočile su kako je dolaskom novih generacija sve veći porast poteškoća u savladavanju vještina čitanja i pisanja, upamćivanju i ponavljanju niza, oblikovanju poruke, prilagodbe jezika sugovorniku te poštivanju pravila u komunikaciji.

Govorno-jezična inteligencija

Govorno-jezična inteligencija

Djeca koja su jaka u ovoj inteligenciji imaju visoko razvijene slušalačke osobine i uživaju u jezičnim aktivnostima. Dobro pričaju priče, često su dobri govornici i glumci. Ovaj tip inteligencije najrašireniji je u ljudskoj vrsti.

26. rujna – Europski dan jezika

26. rujna – Europski dan jezika

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna i to od 2001. godine, koja je odlukom Europske unije i Vijeća Europe proglašena Europskom godinom jezika. Cilj je Dana jezika jačati javnu svijest o važnosti učenja jezika, promicati jezičnu i kulturnu raznolikost Europe te potaknuti cjeloživotno učenje jezika.