prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Počinje Tjedan švicarskih jezičnih kampova

Švicarske škole jedne su od najprestižnijih u svijetu, a brojne učenike privlače jer povezuju teorijsko i praktično znanje u svojim programima, između ostalih i u jezičnim kampovima.

Osim što mogu usavršavati jedan od službenih jezika u Švicarskoj – talijanski, njemački i francuski te „globalni službeni jezik“ – engleski, hrvatski učenici imaju priliku usavršiti i druga znanja iz STEM područja, arhitekture, dizajna, fotografije, ugostiteljstva, poduzetništva, a pritom se zabaviti i upoznati mlade iz brojnih drugih država.

„I ove godine od 29. siječnja do 2. veljače organiziran je Tjedan švicarskih jezičnih kampova, u sklopu kojega će hrvatskim učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim roditeljima biti približene mogućnosti dodatnog ljetnog obrazovanja u inozemstvu. Ljetni kampovi jezika izvrsna su prilika za usavršavanje znanja jezika, ali i brojnih drugih vještina, kao i za izgradnju samopouzdanja, liderstva, razvijanje suosjećanja, ustrajnosti i stvaranje prijateljstva s djecom iz cijeloga svijeta.

U sklopu Tjedna švicarskih jezičnih kampova, moguće je upoznati se i izabrati jedan od brojnih ljetnih programa koje nude Leysin American School in Switzerland, američka škola u Švicarskoj TASIS i Aiglon College.

Leysin American School in Switzerland jedna je od najelitnijih privatnih srednjih škola u Švicarskoj, koja se nalazi iznad istoimenog gradića i Ženevskog jezera, a nudi brojne tematske programe, kao što su: Creative Writing, Da Vinci Lab (STEAM radionice), Envrionmental Science & Sustainability, Film & Literature, Applied Statistics, Cristical Thinking and Logic, Geometry ili Model United Nations. Leysinov jezični kamp poznat je i po svojim poslijepodnevnim klubovima koji uključuju sportove, kulinarstvo, planinarenje, robotiku i programiranje, izvedbene umjetnosti i likovne radionice, a dostupno je i klasično učenje francuskog i engleskog jezika.

Swiss Education Group jedna je od najpoznatijih akademskih grupa na svijetu, specijalizirana za ugostiteljstvo, kulinarstvo i menadžment. Kampovi koje organizira namijenjeni su mladima od 12 do 18 godina, a odvijaju se na privatnom sveučilištu za hotelijerstvo Hotel Institut Montreux, a uz učenje jezika, omogućuje upoznavanje sa svijetom hotelijerstva, kulinarstva i poduzetništva, izlete, posjet poznatoj tvornici čokolade te mnoge druge obrazovne i opuštajuće aktivnosti.

Najstarija privatna američka škola u Švicarskoj – TASIS  nalazi se u južnom švicarskom kantonu Ticino, a njen međunarodni ljetni kamp za najmlađe Le Chateau des Enfants u vili Belvedere, namijenjen je djeci u dobi od 7 do 10 godina. Djeca mogu učiti engleski ili francuski jezik te sudjelovati u predavanjima u području STEM-a, a imaju pristup raznim klubovima specijaliziranima za kulinarstvo, slikarstvo, planinarenje i slično. TASIS-ov akademski kamp u Luganu u vili De Nobili za mlade od 11 do 17 godina uz učenje stranih jezika nudi module u području arhitekture i dizajna, glazbene industrije, digitalne fotografije, mode i dizajna te talijanske kuhinje, kao i nogometni kamp s mladim timom AC Milana, i aktivnosti kao što su golf, plivanje, aerobik, squash i badminton.

Za djecu i mlade koji više preferiraju prirodu, dobar izbor može biti Aiglon College, privatna srednja škola smještena u Alpama, koja se nalazi 120 kilometara od Ženeve, u selu Chesières u općini Ollon. Osim što uče jezike, djeca postaju i istraživači te u jedinstvenim avanturama na otvorenom uče nove vještine i stječu samostalnost u prirodi.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se jave od 29. siječnja do 2. veljače povodom Tjedna švicarskih jezičnih kampova i izaberu jedinstvenu ljetnu avanturu-

Više o programu obrazovanja u inozemstvu te o Tjednu švicarskih jezičnih kampova moguće je pronaći na službenim stranicama IntegralEdu, savjetodavne agencije za obrazovanje u inozemstvu koja u Hrvatskoj djeluje od 2015. godine, a svojih 16 ureda ima i u Litvi, Sloveniji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Albaniji.