prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
kip
Kip Krista Otkupitelja i Cueva de las Manos  – “Špilja dlanova”

Kip Krista Otkupitelja i Cueva de las Manos – “Špilja dlanova”

Novu poučnu potragu za znamenitostima izrađenim ljudskom rukom na području Južne Amerike nastavljamo u Brazilu i Argentini. Prva od dvije znamenitosti koju ćemo u ovom članku predstaviti je zadivljujući kip Krista Otkupitelja koji bdije iznad brazilskog grada Rio de Janeira. Nakon Brazila selimo se u Argentinu gdje ćemo se upoznati sa špiljom po španjolskom nazivu „Cueva de las Manos“, čije ime otkriva da se u njoj nalazi mnoštvo otisnutih ljudskih dlanova iz pretpovijesnih vremena. Pozivamo vas da nam se pridružite na još jednoj šetnji širom svijeta!

Kip Krista Otkupitelja i Cueva de las Manos  – “Špilja dlanova”

Kip slobode

Na datum kada Amerikanci slave svoj Dan neovisnosti, 4. srpnja 1884. godine, u spomen na oslobođenje američkih kolonija od Velike Britanije, Sjedinjene Američke Države dobile su neobičan dar – Kip slobode! Taj neobični spomenik predstavlja Sjedinjene Američke Države, a bez postolja visok je poput prosječne zgrade od petnaest katova.