prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
književnost
8. Dani Antuna Gustava Matoša u Zagrebu

8. Dani Antuna Gustava Matoša u Zagrebu

AGM kao nadahnuće nadnaslov je 8. Dana Antuna Gustava Matoša čija će se završnica održati 13. lipnja u Zagrebu. Ove se godine obilježava i 110. obljetnica smrti velikoga pjesnika.

Sjećanje na Ivana Kukuljevića Sakcinskoga

Sjećanje na Stanka Vraza

Osebujan romantičarski pjesnik, utjecajan promicatelj ideja hrvatskoga narodnog preporoda, sudionik ilirskoga pokreta te prvi hrvatski profesionalni književnik Stanko Vraz, pravim imenom Jakob Frass, rodio se u slovenskome mjestu Cerovcu 30. lipnja 1810. godine. Godine 1836. mijenja ime u Stanko Vraz. Gimnaziju je završio u Mariboru, a završne je razrede polazio u Grazu. Govorio je pet jezika.

Proslava rođendana Ivane Brlić Mažuranić

Proslava rođendana Ivane Brlić Mažuranić

U Osnovnoj školi Dubovac, Karlovac cijelu školsku godinu 2023./2024. slave rođendan Ivane Brlić Mažuranić u školskom projektu “Čudnovati svijet Ivana Brlić-Mažuranić: projekt povodom 150. obljetnice rođenja književnice”.

Dodijeljena nagrada “Mato Lovrak” za najbolji dječji roman

Zagreb Book Festival 2024.

Objavljen je program 10. Zagreb Book Festivala koji se sastoji od 21 događanja, od čega četiri panel diskusije s najpriznatijim intelektualcima i misliocima današnjice, zatim promocija novoobjavljenih knjiga te razgovora s poznatim stranim i domaćim piscima.