knjižnice
Stručni skup o kompetencijama dječjeg knjižničara

Stručni skup o kompetencijama dječjeg knjižničara

Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba – Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup „Od klasifikacije do brisanja nosa – kompetencije dječjeg knjižničara” koji će se održati 25. ožujka 2022. u fizičkom i virtualnom obliku (hibridni).

Stručni skup o kompetencijama dječjeg knjižničara

Pokrenimo zelene knjižnice

Radna grupa za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva poziva sve knjižnice i knjižničarska društva da se sedmu godinu zaredom uključe u veliku zajedničku akciju “Pokrenimo zelene knjižnice”. Akcija traje cijelu godinu, a knjižničarima je na ponudi 11 filmova Okolišnog film festivala.

Okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama

RestaURAtori u knjižnici

U knjižnici Augusta Cesarca u Šubićevoj ulici, povodom nacionalnog programa Godina čitanja, održat će se program RestaURAtori u knjižnicama, kojeg provode Udruga URA i Hrvatsko restauratorsko društvo.

Početak projekta “Naša mala knjižnica”

Početak projekta “Naša mala knjižnica”

Projekt “Naša mala knjižnica” međunarodni je projekt poticanja čitanja koji se već treću školsku godinu provodi u Osnovnoj školi “Antun i Stjepan Radić” Gunja. Projekt je usmjeren na stalno povećanje i razvoj publike među djecom, kako bi se u budućnosti dobila publika koja će biti spremna kritički čitati književna djela.

Međunarodni mjesec školskih knjižnica

Međunarodni mjesec školskih knjižnica

Međunarodni mjesec školskih knjižnica (International School Library Month – ISLM) prilika je za školske knjižničare diljem svijeta da odaberu dan, tjedan ili cijeli mjesec u listopadu kako bi obilježili važnost školskih knjižnica i proslavili sve što one predstavljaju.