prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan hrvatskih knjižnica 2022.

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, na obljetnicu nadnevka donošenja prvoga hrvatskog zakona o knjižnicama kojim su postavljeni pravni temelji za planiran i sustavan rad i razvoj svih vrsta hrvatskih knjižnica te svih ključnih odrednica hrvatskoga knjižničarstva.

Svake se godine na Dan hrvatskih knjižnica najboljoj knjižnici dodjeljuje priznanje Knjižnica godine.

Priznanje Knjižnica godine za 2022. godinu bit će dodijeljeno Gradskoj knjižnici Marka Marulića iz Splita, a ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica bit će svečano obilježen u petak 11. studenoga 2022. godine u Splitu.

Dan hrvatskih knjižnica središnje je događanje Mjeseca hrvatske knjige čije je ovogodišnje geslo Misli na sebe – čitaj!, a na to se nadovezuje i ovogodišnje geslo Dana hrvatskih knjižnica Misli na sebe – dođi u knjižnicu!.

Godišnje priznanje utemeljeno je 2010. godine, a za 2021. godinu priznanje Knjižnica godine dodijeljeno je Gradskoj knjižnici Požega.

Priznanje dodjeljuje Hrvatsko knjižničarsko društvo na temelju procjene izvrsnosti prema mjerilima za vrjednovanje propisanima Pravilnikom o dodjeli priznanja Knjižnica godine.