prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
korelacija
Mjerenje protoka rijeke Korane – korelacija nastave fizike i geografije

Mjerenje protoka rijeke Korane – korelacija nastave fizike i geografije

Početkom svibnja u Karlovcu je po prvi put održana STEM konferencija čiji su predavači bili popularni znanstvenici, ali i nastavnici koji su predstavili primjere dobre STEM prakse u radu s učenicima. Kao primjer korelacije nastave fizike i geografije, profesorice Tanja Mihaljević i Margareta Kulaš iz Gimnazije Karlovac, predstavile su korelacijsku terensku nastavu koju provode već nekoliko godina  s učenicima 1.razreda prirodoslovno-matematičkog smjera. Radi se o korelacijskom pristupu mjerenja protoka rijeke Korane.

Integrirani online Dan planeta Zemlje

Integrirani online Dan planeta Zemlje

Učenici 3.c, OŠ “Dobriša Cesarić”, Požega, sa svojom učiteljicom mr.sc. Lidijom Pecko, integrirali su sat razrednika, likovnu kulturu, hrvatski jezik, glazbenu kulturu i prirodu i društvo kroz nekoliko online dana. Tako su učenici pisali čestitku planeti, čitali pjesme o planeti, snimali svoje video čestitke, te slikali poruke za očuvanje planete, pjevali i svirali  pjesme te iste snimali. 

Integrirani online Dan planeta Zemlje

Korelacija informatike i geografije

Učenici šestoga razreda OŠ Sesvetska Sopnica već nekoliko posljednjih godina na nastavi informatike u cjelini Izrada prezentacija rade prezentacije povezane s aktualnom nastavom geografije.

Integrirani online Dan planeta Zemlje

S Markom Polom u Aziju

Nastavna cjelina ,,Azija“ na nastavi geografije u Osnovnoj školi Sesvetska Sopnica obrađivat će se prema putovanju Marka Pola. Države će se upoznavati redoslijedom prema trasi njegova putovanja, a pomoću citata iz njegove knjige “Milijun“ uspoređivati pojedine lokacije danas i u Polovo vrijeme. To će biti praćeno na nastavi povijesti i na izvannastavnim susretima u knjižnici. Prvi susret održan je u četvrtak, 14.11., u školskoj knjižnici s nazivom “Svečanost isplovljavanja”.