prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Suradnički sat profesorice komputerske daktilografije i školske knjižničarke

U masi već postojećih ideja, razrađenih metoda i oblika rada, čini se možda suvišnim stremiti ka originalnosti. Ipak, korelacija sadržaja mi se učinila dovoljno inspirativna kao način rada, te me je motivirala da povežem u nastavi dva predmeta: kompjutorsku daktilografiju i hrvatski jezik.

Da bih to mogla realizirati u Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar, dana 21.ožujka 2014. godine, na nastavni sat kompjutorske daktilografije pozvala sam našu knjižničarku prof. Alicu Bačeković-Pavelić koja nam je prigodno interpretirala pjesmu A.G.Matoša „Maćuhica“. Iz individualno i pažljivo odabranih riječi iz navedene pjesme, četrnaest  učenika 1.d razreda (grupa B), prema pravilima kompjutorske daktilografije, osmislili su pjesme koje će svoje mjesto naći i na jednom od panoa. Dobro osmišljenim pristupom i načinom rada učenici su izrazili svoju maštovitost i kreativnost. 

Cilj je bio pisati pravilno i točno a također je bilo važno postići sigurnost i povjerenje u sebe tj. osjetiti kada je učinjena pogreška.

Nakon nastavnog sata može se istaknuti da su kreativnost u prezentiranju nastavnih sadržaja i omogućavanje učenicima drukčijeg pristupa temi imperativi modernog nastavnika. Prethodno navedeno od nastavnika zahtjeva stručnost, umijeće timskog rada, spremnost na suradnju, širenje znanja i korištenje različitih izvora informacija. Svakako  treba pred sebe postaviti ovakve ishode. S ovakvim ciljevima možemo i očekivati željene ishode kod naših učenika.

Može se zaključiti da smo na najbolji mogući način spojili Svjetski dan pjesništva koji obilježavamo 21. ožujka, zatim sto godina od smrti velikog hrvatskog književnika A.G Matoša i prvi dan proljeća u čijem smo veselom i vedrom ozračju napisali svoje pjesme.