prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
novinarstvo
Erasmus+ mobilnost u Rumunjskoj

Erasmus+ mobilnost u Rumunjskoj

Članovi Erasmus+ tima Osnovne škole Sveti Petar Orehovec prošli tjedan (29. svibnja do 3. lipnja) boravili su u rumunjskom gradu Alexandria na mobilnosti nazvanoj “Otkrijmo zajedno što se krije iza vijesti”. Što se sve krije iza vijesti zajedno s pet orehovečkih učenika otkrivali su i učenici  domaćini iz škole “Mihai Eminescu” te učenici iz Skopja iz Sjeverne Makedonije i  Ćićevca u Srbiji. Svi oni sudjeluju u Erasmus+ projektu “Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra” kojem je koordinator škola.

Materijali za učenje o novinarstvu – kroz teoriju i praksu

Materijali za učenje o novinarstvu – kroz teoriju i praksu

Kako su se novinarstvo i mediji razvijali kroz povijest, zbog čega su važni za demokraciju, kojih se načela novinari trebaju pridržavati u svom radu, koje su glavne novinarske vrste i oblici, a koje specifičnosti tiskanog, radijskog, televizijskog i internetskog novinarstva – sve to može se saznati iz edukativnih materijala za učenike osnovnih i srednjih škola o medijima i novinarstvu “Uvod u novinarstvo“.

Projekt “Igram, pišem, lajkam”

Projekt “Igram, pišem, lajkam”

Projekt sportskog novinarstva Hrvatskog školskog sportskog saveza “Igram, pišem, lajkam” nastavlja s radom u 2022. godini. Projekt je obnovljen i proširen te će u modificiranom obliku obrazovati i uključitih novih 20-ak učenika novinara u aktivnosti školskog sporta.