prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
odgojno-obrazovni radnici
Projekt “Škola 21. stoljeća”

Projekt “Škola 21. stoljeća”

U sklopu Erasmus+ projekta “Škola 21.stoljeća” iz Srednje škole Donji Miholjac pedagoginja Mirta Grozdanić Falamić, nastavnica Kornelija Sabolek i koordinatorica projekta Kristina Kaučić boravile su u srednjoj školi Instituta la Garottxa u katalonskom mjestu Olot. Kolegijalnim praćenjem rada nastavnika stekle su uvid u nastavne procese u ovoj školi. Također su vidjele i kako nastavnici koriste IKT alate u svakodnevnom radu.

Odluka o imenovanju članova Povjerenstva za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika

Odluka o imenovanju članova Povjerenstva za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (Narodne novine, br. 53/2019.) te prijava pristiglih na Javni poziv za iskazivanje interesa stručnjaka za imenovanje u Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika ministar znanosti i obrazovanja donio je Odluku o imenovanju članova Povjerenstva za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika.

Odgojno-obrazovna izvrsnost između ideala i školske stvarnosti

Odgojno-obrazovna izvrsnost između ideala i školske stvarnosti

Pogledajmo dvije imaginarne učiteljice zaposlene u hrvatskim školama. Prva učiteljica, nazovimo je Vesna, radi u školi u centru grada, prepunoj računalne opreme i europskih projekata, s učenicima iz ekonomski privilegiranih obitelji, u kojima većina roditelja ima završeno visoko obrazovanje. Druga učiteljica, nazovimo je Jasna, radi u školi na periferiji, koja ima slabiju računalnu infrastrukturu i dosad se još nije uključivala u CARNET-ove i druge projekte, s učenicima koji dolaze iz siromašnijih obitelji, u kojima većina roditelja ima završeno niže ili srednje obrazovanje.