prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt “Škola 21. stoljeća”

U sklopu Erasmus+ projekta “Škola 21.stoljeća” iz Srednje škole Donji Miholjac pedagoginja Mirta Grozdanić Falamić, nastavnica Kornelija Sabolek i koordinatorica projekta Kristina Kaučić boravile su u srednjoj školi Instituta la Garottxa u katalonskom mjestu Olot. Kolegijalnim praćenjem rada nastavnika stekle su uvid u nastavne procese u ovoj školi. Također su vidjele i kako nastavnici koriste IKT alate u svakodnevnom radu.

Koordinatorica je pratila rad ravnatelja, te se sastala s projektnim timovima škole. Tijekom tih sastanaka razmijenjena su iskustva i dogovorene neke nove suradnje.

U slobodno vrijeme obišle su Barcelonu, Olot, Gironu i srednjovjekovni gradić Besalu. Imale su priliku obići i vulkane, te Volcano muzej u mjestu Olot. Nastavnice je primio gradonačelnik i dogradonačelnica grada Olot. Profesorica Kristina Kaučić održala je i sat engleskog jezika u završnim razredima. Sat je bio posvećen ulozi mladih u demokratskom društvu. Bila je ovo prilika da profesorica koristi nove metode rada koje je upoznala na tečajevima u sklopu ovog Erasmus+ projekta.

Pedagoginja Grozdanić Falamić je istaknula da je ovakav oblik stručnog usavršavanja vrlo koristan za sve sudionike. Sudionici mogu razmijeniti primjere dobre prakse, ali metodom refleksije osvrnuti se na svoju svakodnevnu praksu s ciljem njezinog unapređenja i stavljanja učenika u središte odgojno-obrazovnog procesa. Do završetka projekta ostalo je još dva mjeseca tijekom kojih će sudionice održati ogledne satove, te radionice i predavanja kako u Srednjoj školi Donji Miholjac, tako i na županijskim stručnim vijećima i međunarodnim konferencijama.