prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Pi
14. ožujka – Pi dan

14. ožujka – Pi dan

Pi dan (π dan) se u matematičkom svijetu slavi svakog 14. ožujka, jer ako pišemo datum u obliku m.dd tada je to najjednostavnija aproksimacija broja π: 3.14. Još jedna važna poveznica sa PI danom je rođendan Alberta Einsteina 14.03. odnosno 3.14 oblik datuma u Europi pa ga u novije vrijeme matematičari i fizičari kao takvog obilježavaju.

Pi dan u Gimnaziji Vukovar

Vukovarski gimnazijalci obilježili Dan broja Pi

Učenici Gimnazije Vukovar upotrijebili su maštu i  ove godine uz mentorstvo svoje nastavnice Suzane Osicka,prof. matematike i fizike, odlučili su  kroz razne plakate, savjete, citate, „okrugle“ slastice i grickalice, spojiti ugodno s korisnim i privući što veći broj učenika i nastavnika i potaknuti ih na razmišljanje o ovom međunarodnom danu broja pi. “Mašta je puno važnija od znanja. Može se sve znati, ali ništa ne napraviti, dok se sa malo mašte može napraviti sve.”(A.Einstein)