prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
pisanje
Radionice pisanja slikovnica

Radionice pisanja slikovnica

Do 12. veljače otvorene su prijave na besplatne radionice pisanja slikovnica uz stručno vodstvo književnice Ane Đokić, dobitnice brojnih književnih nagrada i priznanja.

Ah, to stvaralačko pisanje

Ah, to stvaralačko pisanje

Rad s učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole pruža neizmjerne mogućnosti u poticanju i razvijanju stvaralačkog pisanja. Sastavni dio nastave pisanoga izražavanja je stvaralačko pisanje. Za učenike je pisanje stresna aktivnost pa je cilj ovoga članka prikazati različite motivacijske postupke koji će u učenicima pobuditi unutarnju motivaciju za pisanjem. Pored motivacije za pisanje potrebno je učenike poučiti vještini te strategijama pisanja, usmjeravati ih i voditi kroz njihov razvoj pisanoga izražavanja. Tijekom čitanja i pregledavanja sastavaka uočeno je da su rečenice jednostavne, vrlo često sastavljene samo od imenice i glagola te da vrlo rijetko koriste pridjeve. Dio učenika piše sastavke bez vidljive sadržajne smislenosti i strukturne povezanosti.

Festival kreativnog pisanja u Gorskom kotaru

Obilježavanje Dana rukopisa

Učenici 1. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i u suradnji s knjižničarkom dr. sc. Anitom Tufekčić obilježili su Dan rukopisa kroz umijeće lijepoga pisanja rukom – kaligrafija.

Besplatan ciklus radionica: Kreativno pisanje

Besplatan ciklus radionica: Kreativno pisanje

Kreativno pisanje je serija od šest radionica koje organizira udruga Amazonas, usmjerenih na razvoj i usavršavanje spisateljskih sposobnosti, kreativnosti i ljubavi prema pisanoj riječi. Radionice će se održavati na engleskom jeziku, sudjelovanje je besplatno! Prijave su otvorene do 29. siječnja 2023.

Početno čitanje, pisanje i tehnologija

Početno čitanje, pisanje i tehnologija

Uspješno služenje jezikom podrazumijeva suvereno ovladavanje svim jezičnim djelatnostima: slušanjem, govorenjem, čitanjem i pisanjem. Dok se slušanjem i govorenjem ovladava spontano, čitanje i pisanje su djelatnosti koje se trebaju posebno uvježbavati.

“Da sam ja Tadija”

“Da sam ja Tadija”

“Tadijine jeseni” obilježili su učenici osmih razreda Osnovne škole “Ivana Brlić-Mažuranić” Slavonski Brod pod vodstvom prof. Višnje Kokanović u predmetnom kurikulumu hrvatskoga jezika u redovnoj i izvanučioničkoj nastavi. Mjesec hrvatske knjige prilika je i za sjećanje na književnike koji su nekada bili među nama te nas zadužili svojom ostavštinom, a Slavonski Brod ih je imao puno.