prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
rijeka
28. revija lutkarskih kazališta

28. revija lutkarskih kazališta

U organizaciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka, na ovogodišnjoj Reviji lutkarskih kazališta predstavit će se dvanaest kazališta – sedam inozemnih i pet domaćih, a Revija će se održavati od 3. do 11. studenoga na čak četiri riječke lokacije.

Književna karika 2023.

Književna karika 2023.

Književna karika ili Lit link festival međunarodni je književni festival na kojem će sudjelovati četrnaest hrvatskih autorica i autora, a publika će također imati prilike upoznati od kritike cijenjene američke i engleske prozaiste. Festival će se održati od 5. do 8. listopada u Rijeci, Labinu i Zagrebu.

Kreće 15. izdanje programa “Škola u kinu”

Kreće 15. izdanje programa “Škola u kinu”

Riječko Art-kino ove godine obilježava 15 godina postojanja svog obrazovnog programa ‘Škola u kinu’. Svake školske godine Art-kino izrađuje poseban katalog filmova programa Škola u kinu za vrtiće, osnovne i srednje škole, a ovogodišnje izdanje kataloga već je dostupno za pregled nastavnicima i odgojiteljima na mrežnim stranicama Art-kina, s detaljnim uputama za prijave.

Tjedan dobre dječje knjige u Rijeci

Tjedan dobre dječje knjige u Rijeci

Od 17. do 23. travnja 2023. godine slijedi novo izdanje Tjedna dobre dječje knjige u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka. Riječ je o najvećoj manifestaciji dječje čitateljske kulture u riječkoj regiji, a svi programi za posjetitelje su besplatni.

Art-kino organizira audiovizualne radionice za učenike

Art-kino organizira audiovizualne radionice za učenike

Riječko Art-kino, uz regularne filmske projekcije u kinu Dječje kuće, od 6. do 15. travnja organizira tri audiovizualne radionice za učenike od 9 do 12 godina. Prijave za sve radioničke programe su u tijeku, broj sudionika ograničen, a detalji o prijavama dostupni su na mrežnoj stranici Dječje kuće.

Kako nastaju rijeke

Kako nastaju rijeke

Kiša i ostale padaline što padnu na tlo stalno otječu u obliku potočića, potoka, rječica i rijeka, te se spajaju i čine veliki vodeni tok koji postaje široka rijeka. Mnoge se rijeke ulijevaju u more.

Šesto izdanje History Film Festivala

Šesto izdanje History Film Festivala

U riječkom Art-kinu u utorak, 13. rujna, otvara se šesto izdanje History Film Festivala – međunarodnog festivala povijesnih dokumentarnih filmova. U pet festivalskih dana publika će moći pogledati 22 dokumentarca iz službene selekcije i razgovarati s brojnim gostujućim autorima iz Hrvatske i svijeta.

Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Trinaesto izdanje VAFI & RAFI – Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih, najavljeno je u petak u Gradskoj vijećnici u Varaždinu. Program trinaestog izdanja VAFI & RAFI festivala počinje u četvrtak, 26. svibnja, u Rijeci, dok će varaždinski dio započeti u četvrtak, 2. lipnja čime ujedno započinje “Ljeto u Varaždinu”.