prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Sol
Kako nastaje sol

Kako nastaje sol

Sol je jedan od najrasprostranjenijih minerala i najzastupljenijih začina na Zemlji. Koristi se za poboljšanje okusa hrane i ima vrlo važnu funkciju u mnogim fiziološkim procesima, od održanja stalnog krvnog tlaka do održavanja rada živčanog sustava.

“Manje soli – više zdravlja“

“Manje soli – više zdravlja“

Na poziv Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, a u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hrane i Dana kruha, učenici i profesori Srednje škole Braća Radić Kaštel Štafilić – Nehaj iz programa prehrana, u prostorijama zavoda u Splitu održali su stručno predavanje i radionicu „Uloga kuhinjske soli u tehnologiji kruha i testiranje potrošača na prihvatljivost kruha sa smanjenom količinom soli.“