prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Split
Program za djecu i mlade Udruge “Mala filozofija”

Program za djecu i mlade Udruge “Mala filozofija”

U subotu, 20. siječnja, na Filozofskom fakultetu u Splitu će se održati ogledna radionica iz projekta ‘Pogled u vlastito mišljenje’, a potom u veljači kreće provedba programa u Splitu i Kaštelima. ‘Pogled u vlastito mišljenje’ namijenjen je djeci od 9 do 12 godina. Prijave su u tijeku!

Otvorena Godina Marka Marulića

Otvorena Godina Marka Marulića

„Godina Marka Marulića“, otvorena je na prigodnoj svečanosti obilježavanja 500. obljetnice smrti Marka Marulića u prostorima Književnog kruga Split. Brojne programe kojima će se diljem Hrvatske obilježiti velika obljetnica „oca hrvatske književnosti“.

Predstavljen nacrt novog Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara

Predstavljen nacrt novog Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara

Povodom otvorenog javnog savjetovanja o nacrtu novog Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara Ministarstvo kulture i medija organiziralo je u prostorima Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu prezentaciju nacrta novog Zakona koji se donosi nakon više od dva desetljeća te osigurava sveobuhvatnu reformu načina zaštite i upravljanja kulturnom baštinom.

Dalmatia film festival

Dalmatia film festival

Od 12. do 15. prosinca u kinoteci Zlatna vrata i Beton kinu Doma mladih u Splitu, održat će se finalni program ovogodišnjeg Dalmatia film festivala. Riječ je o osmom izdanju ovog međunarodnog festivala kratkog igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma.

Mali Marulić: osam predstava za sve uzraste

Mali Marulić: osam predstava za sve uzraste

Počinje šesnaesti po redu Festival hrvatske drame za djecu ”Mali Marulić”, u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split. Od 3. do 6. travnja, u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split bit će izvedeno osam predstava za sve uzraste.

Festival zavičajne književnosti

Festival zavičajne književnosti

Festival zavičajne književnosti, kojemu je cilj poticanje kvalitetnog književnog stvaralaštva i afirmiranje zavičajnih književnika, održat će se u listopadu u Splitu, a u ponedjeljak, 3. travnja bit će objavljen natječaj na koji zainteresirani mogu poslati dosad neobjavljene radove.

Projektni tjedan

Projektni tjedan

U tjednu od 7. do 11. studenoga 2022. godine Osnovna škola Slatine je bila bogata projektnim aktivnostima u sklopu dva Erasmus projekta. Bili su domaćini njemačkim kolegama na job shadowingu te slovenskim učenicima i učiteljima na novom Erasmus projektu.

Dodijeljeno priznanje “Knjižnica godine”

Dodijeljeno priznanje “Knjižnica godine”

Svake godine na Dan hrvatskih knjižnica (11. studenog) Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje priznanje ‘Knjižnica godine’ najboljoj knjižnici za ostvarene iznimne rezultate u području kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama.