prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
zakon
Predstavljen Nacrt prijedloga Zakona o hrvatskom jeziku

Predstavljen Nacrt prijedloga Zakona o hrvatskom jeziku

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu ministar znanosti i obrazovanja dr. sc. Radovan Fuchs i ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek predstavili su Nacrt prijedloga Zakona o hrvatskom jeziku koji je potom upućen u proceduru javnog savjetovanja.

Zakon vjerojatnosti

Zakon vjerojatnosti

Zakoni vjerojatnosti utječu na čitav naš život. Sutra možemo dobiti na lutriji, ali nas može i pregaziti auto. Nitko ne može sa sigurnošću reći kakva je budućnost. Pa ipak, ako raspolažemo valjanim informacijama, možemo odrediti barem vjerojatnost da će se nešto dogoditi. Kad bacimo novčić, vjerojatnost da će pasti na pismo je 50:50, a isto tolika da će pasti na glavu.

Simulirano suđenje

Simulirano suđenje

Učenici Druge srednje škole Beli Manastir, zanimanje upravni referent sudjelovali su na 14. Državnoj smotri iz područja građanskog odgoja i obrazovanja na Općinskom sudu u Novom Zagrebu u subotu, 03. listopada 2020. godine.

 

Simulirano suđenje

Usvojen Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru

Hrvatski je Sabor 8. veljače 2013. godine usvojio Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru. Riječ je o zakonu kojim se uspostavlja Hrvatski kvalifikacijski okvir (HKO) kojim se uređuje sustav kvalifikacija u Republici Hrvatskoj. HKO je reformski instrument koji ima za cilj povećanje transparentnosti i kvalitete cjelokupnog obrazovnog sustava, povezivanje obrazovanja s potrebama tržišta rada te uspostavu formalnog sustava priznavanja neformalnog i informalnog učenja.

Simulirano suđenje

Arhimedov zakon

Grčki fizičar i jedan od najvećih matematičara Starog vijeka – Arhimed rođen je u Sirakuzi oko 287. prije Krista. Njegov je otac bio astronom i matematičar koji je svog sina naučio svemu što je i sam znao. Arhimed je brzo usvojio očeva znanja koja su za njega bila tek početak naukovanja. Njegov duh tražio je još znanja i učenja, a to mu nitko nije mogao pružiti u Sirakuzi, pa je otišao u Aleksandriju (današnji Egipat) gdje su moćni Ptolemejevići osnovali čuvenu Aleksandrijsku knjižnicu.