prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Simulirano suđenje

Učenici Druge srednje škole Beli Manastir, zanimanje upravni referent sudjelovali su na 14. Državnoj smotri iz područja građanskog odgoja i obrazovanja na Općinskom sudu u Novom Zagrebu u subotu, 03. listopada 2020. godine.

 

Građanska parnica: Vjekoslav Marić protiv Krešimira Ćirića i Gimnazije dr. Franjo Tuđman iz Zagreba. Simulirano suđenje je modul građanskog odgoja i obrazovanja pod nazivom Zakon u razredu – prema kulturi vladavine prava i demokracije. Cilj simuliranog suđenja je iskustveno učenje, upoznavanje zakona i približavanje sudnice građanima kao i povećanje svijesti o važnosti u demokratskom društvu. Učenici su se pripremali kroz dodatnu nastavu simuliranog suđenja. Timski rad i suradnja, iskustveno učenje, komunikacija, čitanje i pisanje, uvažavanje različitosti, vještine promišljanja i javnog nastupa, samovrjednovanje i vrjednovanje vrijednosti su koje su učenici usvojili. Za pripremu parnice koristili su Zakon o parničnom postupku, Zakon o obveznim odnosima i Ustav Republike Hrvatske. Učenici su na smotri sudjelovali u svojstvu tužitelja, okušali su se kao tužitelj, odvjetnik, svjedok i vještak. Sudac je presudio parnicu u korist Škole, na oduševljenje cijelog tima Druge srednje škole Beli Manastir.