prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pohvaljeni učitelji za trud i angažman na projektu Škola na Trećem

Na kraju nastavne godine 2020./2021. ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać primili su sudionike projekta Škola na Trećem i čestitali im na iznimnom trudu i zalaganju pri osmišljavanju i realizaciji obrazovnog programa.

Projekt Škola na Trećem provodilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te brojnim učiteljima praktičarima od 1. rujna 2020. godine do 18. lipnja 2021. godine. Emitirani obrazovni program za učenike 1. do 4. razreda bili su od velike pomoći i koristi svim učenicima razredne nastave, pomogli su učiteljima u provođenju online nastave, a korist su imali i roditelji koji su na taj način mogli lakše raditi i pratiti nastavu sa svojom djecom.

Ministar Radovan Fuchs zahvalio je svim sudionicima projekta i istaknuo važnost emitiranja Škole na Trećem kao modela nastave na daljinu koju su preuzele i neke druge europske države. Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać zahvalila je svim sudionicima projekta Škole na Trećem na nesebičnom radu i trudu koji su uložili u ovaj važan državni projekt kojim je osiguran kontinuitet nastave u pandemijskim uvjetima.

Obrazovni program Škole na Trećem pripremali su viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje te 57 učiteljica i učitelja koji su osmišljavali i pisali scenarije po kojima su TV učitelji poučavali učenike nastavnim sadržajima diljem Republike Hrvatske.

Tijekom ovo nastavne godine snimljeno je 734 sata obrazovnog programa 1. do 4. razreda za sve nastavne predmete u razrednoj nastavi. Napisano je 2125 scenarija po kojima se izvodila TV nastava. Osmišljeno je i izrađeno više od 1500 digitalnih nastavnih materijala za potrebe TV nastave kako bi ona bila suvremena, učenicima zanimljivija i dinamičnija.

Svi digitalni materijali redovito su publicirani na mrežnoj stranici i-nastava.gov.hr kako bi ih svi učitelji, koji to žele, mogli koristiti bez obzira održavaju li nastavu uživo ili na daljinu – kazala je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać.