prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pokrenuta platforma za besplatno gledanje hrvatskih filmova

U srijedu 5. veljače 2020. godine u Zagrebu je predstavljena nova internetska platforma koja besplatno prikazuje hrvatske kratkometražne filmove koji unatoč kvaliteti nakon nastupa na festivalima nerijetko ostanu nezapaženi.

Riječ je o platformi Croatian.film, a nositelj projekta je Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival, koja je za sada okupila 118 uradaka i niz popratnih tekstova, a očekuje da će se taj broj bitno povećati te da će s vremenom portal obuhvatiti sve filmske forme.

Izvršni direktor Zagreb Film Festivala Hrvoje Laurenta rekao je da je portal napravljen kako bi se u javni prostor vratili kratkometražni filmovi, osobito zato što Hrvatska ima respektabilalnu produkciju kratkog metra – HAVC je od osnutka sufinancirao skoro 450 kratkometražnih filmova.

Platforma je nastala kao svojevrsno proširenje programa “Kockice” ZFF-a, koji već petnaest slavi domaću kratkometražnu produkciju i mjesto je za promociju novih talenata u Hrvatskoj i regiji.
 
Filmove se može prijaviti putem online prijavnice i ako ispunjavaju zadate kriterije, u najkraćem mogućem roku mogli bit će uvršteni u bazu. Portal croatian.film sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture u sklopu Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra u sklopu Javnog poziva za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti.