prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Poruka povodom Međunarodnog dana muzeja

Međunarodni dan muzeja se nakon gotovo pola stoljeća obilježavanja, u vremenu u kojemu su gotovo svi muzeji svijeta bili pandemijom COVID-19 primorani zatvoriti svoja vrata posjetiteljima, preselio u virtualni svijet. Čestitku i poruku u povodu Međunarodnog dana muzeja uputilo je Ministarstvo kulture.

Muzejska se struka kao čuvarica baštine ponovno pokazala kao pokretač društva te je interdisciplinarnim i kreativnim pristupom odgovorila na izazove ovih neobičnih kriznih vremena. Svojim predanim radom i stručnošću muzejski su djelatnici nastavili čuvati i promicati nacionalnu kulturnu baštinu, stvarajući nove kulturne sadržaje obogaćujući našu strogo ograničenu svakodnevnicu.
 
Povezujući se s ljubiteljima umjetnosti i baštine putem virtualnih izložbi i šetnji muzejima, predstavljanjem muzejskih izdanja i knjiga, organizacijom različitih kreativnih, interaktivnih radionica za djecu i odrasle te mnogim drugim aktivnostima stvorili su dijalog utemeljen na toleranciji, suosjećanju te uključivosti koja je i dio ovogodišnje teme manifestacije “Muzeji za jednakost: različitost i uključivost”, doprinoseći tako društvenoj ravnoteži u razdoblju socijalnog distanciranja. (Ministarstvo kulture)

Raspored programa u okviru obilježavanja Međunarodnog dana muzeja na poveznici.