prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Potraga za sedam hrvatskih velikana

Ususret obilježavanju Međunarodnog dana muzeja 2020. Hrvatski povijesni muzej poziva virtualne posjetitelje da se putem facebooka uključe u virtualni muzejski svijet te krenu u potragu za sedam hrvatskih velikana. Izazov počinje u ponedjeljak, 11. svibnja. 2020. godine.

Od 11. do 17. svibnja 2020. godine na Facebook stranici muzeja objavljivat će se po jedna objava dnevno – svaki dan točno u 12 sati. Ta objava upućivat će virtualne posjetitelje na raznovrsne izložbe na mrežnim stranicama Muzeja, na kojima se unutar postava krije po jedan hrvatski velikan. Važno je napomenuti da je za maštovite i duhovite ilustracije hrvatskih velikana zaslužan Milan Trenc, svima poznat kao pisac i ilustrator dječje knjige „Noć u muzeju“ po kojoj je snimljen istoimeni holivudski blockbuster.

Posjetitelji imaju detektivski zadatak – trebaju pregledati galeriju likovnog postava izložbe koja je taj dan podijeljena na Facebook stranici Muzeja i što prije pronaći hrvatskog velikana koji se 'šeta' po izložbi. Nakon što ga pronađu, posjetitelji moraju u Facebook inbox Muzeja poslati njegovo ime.

Nakon sedam dana, na Međunarodni dan muzeja (18. svibnja 2020.), posjetitelj koji je najbrže poslao imena svih sedam velikana u Facebook inbox Muzeja, bit će proglašen za pobjednika te će od Muzeja dobiti poklon paket iznenađenja.