prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Poziv za iskaz interesa za suradnju na projektu e-Sveučilišta

Poziv inovatorima, poduzetnicima i distributerima digitalnih obrazovnih tehnologija za iskaz interesa za suradnju.

Ovim putem, u ime Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, pozivamo vas na iskaz interesa za suradnju na našem projektu e-Sveučilišta koji je usmjeren na digitalnu transformaciju visokog obrazovanja.

CARNET će u okviru projekta e-Sveučilišta opremiti nekoliko pokaznih laboratorija za obrazovnu tehnologiju, strateški raspoređenih po Republici Hrvatskoj putem kojih će korisnicima iz obrazovnog sektora, ali i šire, biti omogućeno upoznavanje i korištenje napredne obrazovne tehnologije.

Cilj je uspostaviti regionalne savjetodavne razvojne centre, mjesta susreta, opremljenih naprednom obrazovnom tehnologijom gdje će korisnici imati pristup fizičkoj i programskoj opremi koja se primjenjuje u obrazovanju i poslovanju. Svrha pokaznih laboratorija je pružiti podršku i jačanje kapaciteta u domeni digitalnih tehnologija i razvoja digitalnih kompetencija, s ciljem osnaživanja zajednice učenja, poboljšanja mrežne infrastrukture i edukacije o kibernetičkoj sigurnosti, te u konačnici smanjenja jaza između obrazovnog sustava i potreba tržišta rada.

U pokaznim laboratorijima provodit će se obrazovno-informativne aktivnosti uključujući prezentacije projekata, demonstracije i predstavljanja inovativnih digitalnih alata i opreme primjenjive u edukativnom okruženju, dani otvorenih vrata, susreti i umrežavanja.  Ovi centri služit će kao svojevrsni katalizatori za izgradnju suvremenijeg obrazovnog ekosustava  koji će poticati izgradnja zajednice učenja, ali i povezivanje javnog i realnog sektora s krajnjim ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada.

Kroz sudjelovanje u aktivnostima pokaznih laboratorija svim zainteresiranim stranama omogućujemo:

  • prostor za demonstraciju tehnoloških rješenja,
  • mogućnost edukacije korisnika za korištenje uređaja i/li softvera,
  • povezivanje i poticanje suradnje dionika u području obrazovanja,
  • priliku za jačanju svoje prepoznatljivosti u obrazovnom sektoru,
  • priliku za umrežavanje u javnom i realnom sektoru.

Sudjelovanjem u aktivnostima, poput dugoročne posudbe vaših programskih i tehnoloških rješenja, doprinijeti ćete osuvremenjivanju i pomicanju granica u hrvatskom visokom obrazovanju te omogućiti umrežavanje unutar javnog i realnog sektora u RH. Kroz provedbu aktivnosti kontinuirano će se ostvariti uvid o tehnološkim potrebama korisnika u obrazovnoj zajednici, što će doprinijeti identificiranju smjernica za daljnji razvoj i rješenja.

CARNET stoga ovim putem poziva sve inovatore, start-upove, poduzetnike i distributere da se pridruže aktivnostima pokaznih laboratorija kako bismo zajedno promovirali inovativna programska rješenja i ostvarili njihov potencijal u znanstveno-nastavnom okruženju. Takva suradnja podloga je za unaprjeđenje suvremenog obrazovnog ekosustava koji potiče daljnju inovaciju i rast.

Iskaz interesa prijavljuje se putem elektroničke pošte na adresu: e-obrazovanje-podrska@carnet.hr.