prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Prebacivanje digitalnih nastavnih materijala s portala škole.hr na Edutorij

Najavili smo kako od 1. listopada 2019. godine više nije bilo moguće objavljivati digitalne nastavne materijale na portalu Škole.hr. CARNET je razvio i izradio repozitorij Edutorij kao središnje nacionalno mjesto za objavu i razmjenu digitalnih obrazovnih materijala i on je rješenje za objavu i pohranu svih digitalnih nastavnih materijala.

Zbog organizirane i smislene strukture u Edutoriju ih je lakše dohvatiti, više ih korisnika može pregledati i preuzeti te ih se – prema vašoj želji – može i stručno ocjenjivati.

Iako smo prvotno sami namjeravali prebaciti sve materijale s portala Škole.hr na Edutorij, shvatili smo da je korektnije tu mogućnost ostaviti autorima digitalnih nastavnih materijala. Razloga ima više, a jedan je svakako taj da na taj način nećemo zadirati u autorska djela što je u skladu s GDPR regulativom. Jednako je važan razlog i taj što će autori na ovaj način imati mogućnost još jednom pregledati materijale koje su objavili i prema potrebi ih popraviti i ažurirati.

Ovo je također i prilika da se autori upoznaju s Edutorijem i svim njegovim mogućnostima i da sami upišu sve podatke koje žele povezati sa svojim materijalom.

Na naslovnici Edutorija mogu se pronaći video tutorijali koji će autorima, ali i svim drugim nastavnicima koji žele objavljivati materijale, pomoći kod unosa, a pripremili smo vam i upute za korištenje. Potičemo vas i da pročitate tekst Kako objaviti digitalni nastavni materijal na Edutoriju? s korisnim smjernicama i uputama vezanim uz objavu digitalnih obrazovnih materijala na Edutoriju.

Želja nam je da i dalje nastavite pisati i objavljivati vlastite nastavne materijale i tako podijelite vaše znanje, stručnost i iskustvo s ostalim kolegama.