prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Prednatjecanje međunarodnom natjecanju u izradi taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu

Osnovna škola Pećine u Rijeci te Odjel i Prva dječja knjižnica za djecu oštećena vida koji djeluju unutar škole ove su godine kontakt ustanova međunarodne grupe Typhlo&Tactus koja svake druge godine organizira međunarodno natjecanje u izradi taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu.

Ove se godine međunarodno natjecanje održava u Bruxellesu 17, 18 i 19. listopada. Međunarodnom natjecanju prethodi prednatjecanje unutar država koje sudjeluju u natjecanju, a pet radova koje ocjenjivački žiri ocijeni kao najbolje šalju se u Bruxelles. 

Pozivaju se odgajatelji, učitelji, stručni suradnici, edukacijski rehabilitatori, umjetnici, roditelji i svi ostali zainteresirani za izradu taktilnih slikovnica da se odazovu na prednatjecanje i pošalju svoje radove. Važno je istaknuti kako nije riječ o likovnom natječaju za učenike već je potrebno samostalno i uvažavajući detaljne smjernica za izradu kvalitetnih taktilnih slikovnica koje su dostupne na mrežnima stranicama Agencija za odgoj i obrazovanje izraditi taktilnu slikovnicu. Radovi se primaju najkasnije do 15. svibnja 2019. godine te se mogu poslati ili osobno donijeti na adresu:
Osnovna škola Pećine
Odjel za djecu s oštećenjima vida
(za T&T prednatjecanje) 
Šetalište 13. Divizije 25
51000 Rijeka

Pravila natjecanja su dostupna ovdje. No, za više informacija, kao i za pravila natjecanja te smjernice za izradu taktilnih slikovnica svi zainteresirani mogu se obratiti na telefon Odjela za djecu s oštećenjima vida +385 51 690 241 ili na e-adresu javorka.milkovic@skole.hr.

 

Priloženi dokumenti