prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predstavljanje robotičkog natjecanja za učenike osnovnih škola

U ponedjeljak, 13. veljače u OŠ Prečko u Zagrebu u 17 sati održat će se predstavljanje fizičkog kola Croatian Makers lige, projekta u kojem sudjeluje više od 430 osnovnih škola i drugih edukativnih ustanova kojima je donirano više od 5.900 robota.

Ovo natjecanje iz edukacijske robotike se održava diljem Hrvatske od 7. do 16. veljače te organizatori očekuju više od 1900 učenika i učenica koji će sudjelovati samo u ovom kolu natjecanja, programirati robote i rješavati zadatke.

Novost ovog kola Lige je što je ono prvo “fizičko”  koje smo uspjeli organizirati u zadnjih nekoliko godina. Organizirano je tako da se svi sudionici sastaju u 39 regionalnih centara i istovremeno rješavaju zadatke. Detaljnije informacije možete pročitati ovdje.

Podsjećamo, Croatian Makers liga je prvi veliki projekt IRIM-a započet u školskoj godini 2015./16., najveće je takvo natjecanje u EU-u s više od 12.000 djece iz više od 600 škola i neprofitnih organizacija, kojima je IRIM donirao robote i opremu za sudjelovanje.

Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Sudionici se mogu uključiti na nekoliko načina, a svima kojima IRIM omogući opremu za sudjelovanje, oprema ostaje u trajnom vlasništvu nakon godine dana sudjelovanja.