prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predstavljene aktivnosti projekta e-Sveučilište na Srce DEI 2024

Na konferenciji Srce DEI 2024 predstavljene su aktivnosti koje se odvijaju unutar projekta e-Sveučilišta.

Na konferenciji Sveučilišnog računalnog centra Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024, koja se održava 16., 18. i 19. travnja u Zagrebu, CARNET je zajedno s partnerima predstavio dosadašnji napredak u projektu e-Sveučilišta.

Srce DEI godišnja je konferencije Srca koja okuplja korisničku zajednicu Srca i sve zainteresirane za unaprjeđenje i razvoj sustava znanosti i visokog obrazovanja, a ove godine održava se na dvije lokacije u Zagrebu, u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu i prostorima Sveučilišnog računskog centra.

Na trećem danu konferencije Mirta Janeš, voditeljica Službe za razvoj i implementaciju e-obrazovanja održala je izlaganje ispred CARNET-a koji je voditelj projekta, zajedno s kolegama iz partnerskih institucija prof. dr. sc. Ivankom Stričević, ravnateljicom Nacionalne i sveučilišna knjižnice u Zagrebu, Marinom Grubišić iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje i mr. sc. Nadžom Milanović iz Sveučilišnog računskog o dosad provedenim aktivnostima u projektu, aktivnostima koje su u tijeku kao i onima čija provedba slijedi u nastavku projekta.

Podsjetimo, projekt e-Sveučilišta traje od 2022. do 2025. s ciljem provedbe digitalne transformacije visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj poboljšanjem digitalne nastavne infrastrukture, uvođenjem digitalnih nastavnih alata te osnaživanjem digitalnih kompetencija nastavnika za poučavanje u digitalnom okruženju.