prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Prijava učenika za radionice „Djeca upoznaju medije“

Medijska je pismenost vještina o kojoj se može i treba učiti iz različitih izvora. Kako bi djeci i mladima omogućili učenje o medijima izravno od medijskih profesionalaca, Agencija za elektroničke medije i UNICEF u partnerstvu s vodećim medijskim kućama u sklopu Dana medijske pismenosti i ove godine organiziraju radionice “Djeca upoznaju medije”. 

Radionice će se održavati od 4. ožujka do 14. travnja 2019. godine u medijskim kućama u šest gradova: Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu, a namijenjene su učenicima od petog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole.

Medijski će djelatnici na radionicama učenicima pokazati kako funkcionira njihov medij, kako se stvaraju medijski sadržaji, koliko su procesi prikupljanja informacija kompleksni i što je sve potrebno da bi se dobio konačni medijski proizvod.

Određeni će učenici imati priliku i sami okušati se u proizvodnji medijskih sadržaja i pod mentorstvom profesionalnih novinara i urednika napisati članak, ili snimiti vlastiti radijski ili televizijski prilog.

Cilj je radionica omogućiti djeci i mladima da dobiju uvid u funkcioniranje medija i procese stvaranja medijskih sadržaja te ih potaknuti na kritičko promišljanje o medijskim sadržajima koje inače prate.

Prijave za radionice “Djeca upoznaju medije” započele su u utorak, 5. veljače 2019. godine, i traju do popunjenja kapaciteta.

Nastavnici svoju skupinu do 12 učenika od petog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole mogu prijaviti putem obrasca za prijavu. Predlaže se da učenici u skupini budu podjednake dobi, kako bi im medijski djelatnici mogli bolje prilagoditi predavanja i zadatke.

Nakon što se ispuni obrazac, potrebno je pričekati obavijest da je prijava uspješno poslana. Potvrdu da je prijava primljena nastavnik će dobiti putem e-pošte u roku od tri dana nakon slanja prijave.

Prijave za radionice “Djeca upoznaju medije”

Skupine će se birati po redoslijedu prijava, a postoji mogućnost stvaranja liste čekanja u slučaju da neka od ranije prijavljenih skupina ne bude u mogućnosti sudjelovati na radionici.

 

Vijest je prenesena s portala Medijska pismenost – abeceda za 21. stoljeće.