prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Prijavite se za Erasmus akreditaciju

Program Erasmus+ otvara brojne mogućnosti za mobilnost i suradnju u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u svrhu stjecanja dragocjenih vještina i iskustava, modernizacije obrazovanja, osposobljavanja i rada s mladima u cijeloj Europi. Nova generacija programa osmišljena je tako da se organizacijama što više olakša sudjelovanje.

Erasmus akreditacija za Ključnu aktivnost 1 (KA1) presudna je za ostvarenje tog cilja, a namijenjena je za sve osnovne i srednje škole (područje odgoja i općeg obrazovanja i područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja), ustanove za obrazovanje odraslih i druge ustanove s ulogom u sustavu navedenih područja obrazovanja koje su zainteresirane za Erasmus+ program.

Erasmus je akreditacija poput članske iskaznice za dio Programa kojim se podupire mobilnost, a svake se godine raspisuje novi poziv za akreditacije. Već se sada može početi ispunjavati prijavni prijedlog budući da je natječaj otvoren s krajnjim rokom prijave 19. listopada 2021.

Važno je istaknuti kako jednom dobivena akreditacija traje tijekom cijelog sedmogodišnjeg programskog razdoblja (od 2021. do 2027.).

Kako bi se prijavile, organizacije moraju iznijeti vlastitu strategiju za srednjoročnu i dugoročnu internacionalizaciju i modernizaciju predstavljanjem Erasmus+ plana.

Također, trebaju se obvezati na ispunjavanje Erasmus+ standarda kvalitete koji određuje način organiziranja međunarodne aktivnosti opisane u planu kako bi se zajamčila kvaliteta mobilnosti s obzirom na niz tema (upravljanje, podrška sudionicima, očekivani rezultati, priopćavanje rezultata…).

Dobivanje Erasmus akreditacije ima brojne prednosti, poput, primjerice stabilnog izvora financiranja za cijelo vrijeme trajanja Programa, pojednostavljene procedure prijave na Erasmus+ pozive.

Više je informacija dostupno na službenoj poveznici.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za mobilnost i programe EU.