prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Program “Kulturna i prirodna baština Hrvatske”

Program „Kulturna i prirodna baština Hrvatske“ Knjižnice S. S. Kranjčevića odvija se uz potporu Gradskog ureda za kulturu već punih dvanaest godina. Kroz dva godišnja ciklusa događanja – proljetni i jesenski – predstavlja se i promiče raznolikost, posebnost i bogatstvo hrvatske baštine.

Program obuhvaća predavanja, radionice, glazbena događanja, koncerte, predstavljanja i izložbe koji se realiziraju u suradnji s brojnim uglednim stručnjacima, institucijama (muzeji, sveučilište, instituti, javne ustanove nacionalnih parkova i parkova prirode…), udrugama, društvima, obrtnicima koji njeguju tradicijske obrte, etno glazbenicima i dr.

Jesenski ciklus događanja odvijat će se od 22. do 27. studenog 2019. godine, a obuhvatit će predavanja o kulturnim i povijesnim znamenitostima Dubrovnika, tajnama podmorja otoka Mljeta, ženskom mitskom liku Babe ­–  jednom od pridjevaka Mokoši, vrhovne božice drevnih Slavena u tročlanoj božanskoj strukturi, a predavanje o Ignjatu Fischeru nastavak je predstavljanja najznačajnijih zagrebačkih arhitekata.

Događanja će dodatno obogatiti  izložba fotografija podmorja otoka Mljeta i nastup mljetske mješovite klape Kurenat. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Program:
 

  • petak, 22. 11. 2019. u 18 sati

KULTURNE I POVIJESNE ZNAMENITOSTI DUBROVNIKA – predavanje
gost: dr. sc. Josip Belamarić

  • 22.- 28. 11. 2019.

PODMORJE OTOKA MLJETA – izložba fotografija Mire Andrića

  • ponedjeljak, 25. 11. 2019. u 18.30 sati

TAJNE PODMORJA OTOKA MLJETA– predavanje
gost: dr. sc. Petar Kružić NASTUP KLAPE KURENAT

  • utorak, 26. 11. 2019. u 18 sati

U POTRAZI ZA BABOM, PRASLAVENSKIM MITSKIM LIKOM- predavanje
gošća: dr. sc. Jelka Vince Pallua

  • srijeda, 27. 11. 2019. u 12 sati

ZAGREBAČKI ARHITEKTI: IGNJAT FISCHER – predavanje
gost: dr. sc. Marina Bagarić