prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt STEM Week – Fly me to the Moon

Projekt  pod nazivom STEM Week – Fly me to the Moon povezao je osnovne i srednje škole diljem Hrvatske kako bi istražile uvijek zanimljivu temu svemira, odlaska čovjeka na Mjesec i tehnologije koje omogućila  to povijesno putovanje.

Cilj projekta bio je potaknuti interes za STEM područja (znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku) među učenicima te ih potaknuti na istraživanje, kreativnost i suradnju. Projekt „Fly me to the Moon“ pružio je priliku učenicima da se upuste u dublje istraživanje povijesti misija na Mjesec.

Projekt je započeo predstavljanjem svake škole i njihovih učenika. Nakon predstavljanja škola, uslijedio je niz aktivnosti koje su učenici provodili tijekom STEM Weeka. Sudionici su u svojim školama organizirali različite aktivnosti, radionice  o temama poput svemirskih raketa, povijesti svemirskih misija i tehnologija korištenih za putovanje na Mjesec. Radionice su omogućile učenicima da dublje istraže temu i steknu praktična znanja o znanstvenim i tehnološkim principima.

Učenici su pokazali veliku kreativnost kroz izradu maketa svemirskih letjelica, plakata, maketa i drugih prezentacijskih materijala. Učenički radovi prikazivali su njihovu interpretaciju teme i sposobnost primjene naučenih informacija na stvarne projekte. Sudionici su stekli nova znanja o povijesti svemirskih misija i tehnologijama te su razvili vještine istraživanja, timskog rada i prezentacije. Ovaj projekt predstavlja sjajan primjer kako suradnja i angažman mogu pobuditi interes za znanost i tehnologiju među mladim generacijama i potaknuti ih na kreativnost i inovacije.

Voditeljice projekta:

Marija Gaurina, Tehnička i  industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju

Ivana Ljevnaić , Osnovna  škola “August Cesarec”, Ivnakovo