prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt “UpT2S”

Erasmus+ projekt Srednje škole Bedekovčina pod nazivom “Upgrading trainers in dual vocational training system” (UPT2S)” nakon dvije i pol izazovne godine provođenja aktivnosti završava u ožujku 2022. godine. Cilj projekta je unapređenje provedbe dualnog obrazovanja u strukovnim školama, unapređenjem kompetencija mentora u tvrtkama, komunikacije među glavnim dionicima i dijeljenjem primjera dobre prakse.

Ovaj projekt ima tri glavna intelektualna rezultata, koja su kreirali i u protekle tri godine: online tečaj za mentore kojim se unapređuju kompetencije mentora u tvrtkama, mobilna aplikacija kao alat za evaluaciju i komunikaciju između škole-tvrtke-roditelj-učenik i brošura s primjerima dobre prakse iz područja provedbe dualnog obrazovanja. Ovaj mjesec usmjerili su se na diseminaciju projektnih aktivnosti predstavljajući rezultate projekta drugim kolegama iz strukovnih škola, predstavnicima tvrtki i predstavnicima Ministarstva.

Provedena su dva Multiplier eventa – konferencije na kojima su sudionici upoznati s aktivnostima i rezultatima projekta, aktivno su pregledavali online tečaj i njegov sadržaj, demonstrirana im je funkcionalnost aplikacije i predstavljena brošura s primjerima dobre prakse. Stručni učitelji i mentori iz javnih institucija i poslodavci su na kraju eventa dali svoje stručno i kritično mišljenje kroz prigodnu evaluaciju.

U četvrtak, 24. veljače 2022. godine, koordinator projekta Daniel Gavran održao je Multiplier event u Regionalnom centru kompetentnosti u Srednjoj školi “Arboretum opeka” Vinica. Sudjelovali su stručni nastavnici iz Srednje škole “Arboretum Opeka” Vinica, Srednja škola Ludbreg i Srednja škola Bedekovčina, ali i predstavnici gradskog komunalnog poduzeća Parkovi d.o.o. iz Varaždina. Uz aktivnosti vezane za intelektualne rezultate, Srednja škola Ludbreg koja obrazuje učenike u dualnom sustavu obrazovanja i koordinator projekta izmijenili su iskustva uz moguću daljnju suradnju.


U petak, 25. veljače 2022. godine, održan je događaj u Srednjoj školi Bedekovčina na kojem su sudjelovali djelatnici Ministarstva poljoprivrede i lokalni predstavnici obiteljskih gospodarstava, koju su također dali svoj doprinos provedbi ovog važnog događaja i dali im vrijedne povratne informacije o korisnosti rezultata projekta na provedbu dualnog sustava obrazovanja u RH.

Izrazito su ponosni što su imali prilike sudjelovati u ovom projektu, unaprijediti svoja znanja vezana za dualno obrazovanje i zajedno s partnerima kreirati visokokvalitetne rezultate koji će im pomoći da provedba dualnog obrazovanja bude što kvalitetnija i uspješnija. Mrežna stranica projekta na kojoj možete pronaći još infrormacija.