prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Proljetni kamp “Moderne tehnologije i arheološka istraživanja”

Arheološki muzej u Zagrebu organizira Proljetni kamp za djecu: “Moderne tehnologije i arheološka istraživanja” u razdoblju od 19. do 22. travnja 2022. godine, za djecu u dobi od 9 i više godina. Sudjelovanje je besplatno, ali je obvezna prijava.

Danas je tehnologija nešto bez čega doslovno ne možemo. Od naših svakodnevnih aktivnosti do različitih znanstvenih istraživanja, tehnologija je prisutna u barem nekom djeliću. Tako je isto rado korištena i u arheologiji, posebno u rekonstrukcijama, kako bi arheolozi još bolje mogli dočarati kako je tekao život u prošlosti.

Kako se radi 3D skeniranje i 3D printanje arheoloških predmeta? Kuda nas vodi virtualna stvarnost arheoloških krajolika? Odgovore na ta i neka druga slična pitanja djeca će dobiti na Proljetnom kampu u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu, na adresi Pavla Hatza 6. Kamp će se održati od 19. do 22. travnja, svaki dan od 9 do 12 sati. Broj polaznika je ograničen. Sudjelovanje je besplatno, ali je obvezna prijava. Obavezna prijava uz ispunjenu prijavnicu na amz.edukacija@amz.hr. Poslana prijava nije i potvrda sudjelovanja.

Proljetni kamp se odovija u sklopu izložbe “Priče iz prošlosti – putovanje u izgubljene krajolike” projekta “Virtualni arheološki krajolici Podunavlja (Virtual Archaeological Landscapes of the Danube Region, akronim: Danube’s archaeological eLandscapes, DTP: 3-641-2.2)” koji se provodi u sklopu Interreg programa transnacionalne suradnje V-B Dunav 2014-2020 te je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF). Sudjelovanje na proljetnom kampu, kao i sama organizacija, održat će se uz sve epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi.