prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Prvi poziv na e-skup Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija

Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba – Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup „Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija“ koji će se održati online putem platforme Zoom 22. rujna 2020. godine. Održavanje Skupa prvotno je planirano u ožujku 2020., ali je odgođeno zbog pandemije bolesti COVID-19.

Stručni skup „Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija“ tematski će se baviti teorijskim i praktičnim aspektima primjene novih tehonologija u dječjoj knjižnici. Cilj je Skupa omogućiti razmjenu znanja, praksi i ideja među članovima stručne zajednice o primjeni novih tehnologija u radu dječjih knjižnica i potaknuti njihovu uporabu u provođenju knjižničnih usluga i programa za djecu, za što uspješnije ostvarenje zadaća dječje knjižnice.

Program će biti sastavljen od uvodnih izlaganja, razmjene dobre prakse i rasprave. Uvodna izlaganja održat će pozvani predavači, stručnjaci iz područja knjižničarstva i informacijskih znanosti, te će predstaviti teorijska uporišta primjene novih tehnologija u dječjoj knjižnici i neke od primjera iz inozemnih knjižnica. U primjerima dobre prakse predstavit će se primjeri primjene novih tehonologija u dječjim odjelima narodnih knjižnica i u školskim knjižnicama.

Rok je za prijavu nazočnosti (bez izlaganja) do 15. rujna 2020. godine putem e-formulara

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Hrvatskog knjižničarskog društva.