prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Rezultati Javnog poziva za učeničke videonajave knjiga

Ministarstvo kulture objavilo je u prosincu 2019. Javni poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za videonajave knjiga. Poziv učenicima jedna je od mjera Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, čiji je sunositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja s ciljem doprinosa razvoju kulture čitanja.

Na Poziv koji je trajao do veljače 2020. godine pristigle su 183 prijave iz svih krajeva Hrvatske. Tako su iz ukupno 65 gradova u kategoriji od 1. do 4. razreda prijavljena 44 rada, u kategoriji od 5. do 8. razreda 111 radova, a u kategoriji srednjoškolaca prijavljeno je 126 učeničkih radova.

Veliki odaziv i kreativnost učenika svjedoče o njihovu interesu za knjigu i književnost, ali i za filmski medij kao način izražavanja.

Svi nagrađeni i pohvaljeni videoradovi bit će javno dostupni i dijeljeni preko mrežnih stranica Ministarstva kulture. Najbolji videoradovi i obrazloženja povjerenstva za odabir mogu se pronaći na poveznici: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24399.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.