prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Rezultati sadržajne analize nacionalnih ispita iz Matematike s primjerima zadataka

Na temelju projekta Nacionalni ispiti iz Matematike u osmim razredima osnovnih škola koji je proveden od 2011. do 2014. godine napravljena je sadržajna analiza nacionalnih ispita i priručnik za nastavnike pod nazivom Rezultati sadržajne analize nacionalnih ispita iz Matematike s primjerima zadataka.

Cilj je projekta detaljno procijeniti razine matematičkih znanja, vještina i sposobnosti učenika pri završetku osmoga razreda osnovne škole i utvrditi postojeće potencijalne probleme u razvoju tih znanja, vještina i sposobnosti. Rezultati projekta prikazani u publikaciji dat će objektivni uvid i preporuke za nastavu Matematike u osnovnim školama u Republici Hrvatskoj.

Informacije proizišle iz analize te prikazane u Priručniku značajno će pridonijeti razumijevanju, unapređivanju i razvoju sustava matematičkoga obrazovanja.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.