prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Roditeljski sastanak o medijima i medijskoj pismenosti

Među obrazovnim materijalima koje su u sklopu 2. Dana medijske pismenosti pripremili Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, nalaze se i materijali za pripremu i vođenje roditeljskih sastanaka u vrtićima i osnovnim školama, posvećenih medijima i medijskoj pismenosti.

Autorica je materijala pod nazivom Kako roditelji mogu podržati djecu u svijetu medija – Priprema za roditeljske sastanke u dječjim vrtićimaod 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda osnovne škole psihologinja Ivana Ćosić Pregrad.

Pripremljeni materijali namijenjeni su odgojiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima, kako bi im olakšali pripremu i izvedbu roditeljskih sastanaka na temu poticanja medijske pismenosti kod djece.

Tijekom roditeljskog sastanka razgovara se o važnosti roditeljske uloge u poticanju medijske pismenosti kod djece predškolske dobi, kod djece u nižim, odnosno u višim razredima osnovne škole, o brigama s kojima se roditelji suočavaju i o tome na koji način mogu biti podrška razvoju medijske pismenosti i sigurnosti djece.

U prilogu se nalaze sva tri materijala: letak sa savjetima za roditelje i pitanja za poticanje razgovora i promišljanja o medijskim navikama i iskustvima u obitelji, u skladu s dobi djeteta, koji se mogu ispisati te podijeliti roditeljima na sastanku.

Preuzmite obrazovane materijale

Ako organizirate roditeljski sastanak ili neku drugu aktivnost povodom Dana medijske pismenosti, obavijest se šalje putem obrasca „Prijavite svoj događaj“ kako bi se najava uključila u Raspored događanja.

Materijali za roditeljske sastanke nastali su u sklopu 2. Dana medijske pismenosti, koje organiziraju Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Medijska pismenost – abeceda za 21. stoljeće