prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sa(n)jam knjige Istri

Sa(n)jam knjige u Istri održat će se u Puli od 5. do 13. prosinca 2020. godine pod sloganom 'Sajam je u Srcima'. Središnje mjesto okupljanja ljubitelja književnosti te prostor razgovora i predstavljanja autora bit će galerija Sveta Srca, a Sajam će se protezati na otvorenom duž De Villeovog uspona koji se pretvara u ulicu knjiga, pisaca i izvođača.

Sajam se vraća u starogradsku jezgru Pule, animirajući grad na potezu od Kaštela sve do obale. Usponom, kao i okolnim ulicama i trgovima, odzvanjat će vrhunski stihovi u glumačkim interpretacijama, bit će otvorena ordinacija terapije poezijom, a sajamski štandovi, simpatični Faustusi autora Hrvoja Đukeza (Petikat) uzduž uspona posjetiteljima će ponuditi najbolje knjige hrvatskih izdavača.

Okosnica ovogodišnjeg programa bit će pjesništvo te program pod nazivom “Nova lica Pule”, a nezaobilazan je i tradicionalni “Doručak s autorom” kojeg će voditi kulturolog i pisac Aljoša Pužar u Galeriji Cvajner.

Uvertira u sajamska događanja bit će objava 15 naslova nominiranih za književnu nagradu “Libar za vajk” sredinom studenoga. “Libar za vajk” dodjeljuje se od 2014. godine, a riječ je o nagradi za knjigu koja će, po mišljenju troje vrsnih hrvatskih knjižara i čitalačke publike Sajma, generacijama ostati u obiteljskim knjižnicama, čuvana – zbog svoje svevremene vrijednosti – za vajk, zanavijek, zauvijek.

O izboru 15 naslova ove godine odlučuju Dražen Dabić, dugogodišnji knjižarski mag poznat po velikim pomacima u hrvatskom knjižarstvu koji danas vodi knjižaru Bibliofil, Kata Njavro, legendarna knjižarka iz Bogovićeve, prije kratkog vremena otišla u penziju, te Vlatka Balinčić, dugogodišnja knjižarka iz poznatih zagrebačkih knjižara, danas voditeljica prodaje Sa(n)jam knjige u Istri.
 
Za one koji neće moći navratiti na 26. Sa(n)jam knjige u Istri, bit će dostupan radijski i video prijenos uživo sa Sajma. Književnici, urednici, izdavači, knjižari i drugi sudionici programa u razgovoru s urednicom i voditeljicom Nevenom Trgovčić predstavljat će svoj rad, a njihovi razgovori će se emitirati u eteru pulskog radija Maestral svakog dana od 10 do 14 sati te od 17 do 21 sat.

Bogat radijski program začinjen glazbenim izborom Igora Dražića bit će dostupan i putem interneta u cijelom svijetu. Video prijenose tijekom sajma, kao i sve najave koje prethode zimskoj knjiškoj fešti u Puli redovno će biti ažurirane na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu Sa(n)jam knjige u Istri.