prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sat vježbanja podrške mentalnom zdravlju

U petak, 15. rujna 2023. godine u 11.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održat će se javno i medijsko događanje „Sat vježbanja podrške mentalnom zdravlju“ kojim će se simbolično obilježiti početak sedme UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza.

Događanje će započeti kratkim razgovorom s glavnim partnerima utrke Mliječna staza, a nakon toga će uslijediti druženje s okupljenim sudionicima i građanima.

Svi okupljeni će moći proći i kroz interaktivne instalacije (Staze mentalnog zdravlja, Ploča podrške, Školica sigurnih koraka, Klupe pune emocija) osmišljene s ciljem podizanja svijesti o važnosti brige za mentalno zdravlje djece i mladih u školama te simboličnog izražavanja podrške mentalnom zdravlju djece i mladih.

Ove će godine UNICEF Mliječnom stazom podržati provedbu i širenje programa za jačanje otpornosti i mentalnog zdravlja učenika, učitelja i nastavnika „Škole podrške“, koji provodi u suradnji s Forumom za slobodu odgoja, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza 2023. odvija se pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Ministarstva znanosti i obrazovanja, tijekom deset dana, od 15. do 24 rujna.

Uz pomoć mobilne aplikacije djeca, mladi, obitelji, trkači, škole, udruge, klubovi i svi ostali hodanjem, trčanjem, vožnjom na biciklu, rolanjem ili u kolicima te svojim porukama podrške i donacijama pomoći će podići svijest o važnosti mentalnog zdravlja te podržati poboljšanje brige za mentalno zdravlje djece i mladih u Hrvatskoj.

Prijave za UNICEF-ovu utrku Mliječna staza moguće su ovdje. Više informacija dostupno je i na mrežnoj stranici www.unicef.org/croatia gdje se mogu pronaći i savjeti za očuvanje mentalnog zdravlja.