prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sedmi put otvaraju se gornjogradska dvorišta

Međunarodno prepoznata i nagrađivana zagrebačka kulturno-turistička manifestacija Dvorišta u svom sedmom izdanju, od petka 16. do nedjelje 25. srpnja, otvaraju svoja vrata za posjetitelje, no u ‘smanjenom’ formatu na samo tri lokacije i uz poštivanje epidemioloških mjera.

Ovog ljeta svoja vrata tako otvaraju dvorišta palače Balbi na adresi Demetrova 11, te prednji atrij i stražnje dvorište Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

Tijekom deset dana – svakog dana od 18 do 24 sata, Dvorišta će svojim posjetiteljima ponovno pružiti mogućnost da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote.

Doživljaj Dvorišta kao i svake godine bit će obogaćen ambijentalnim uređenjem i mjestima za boravak, prigodnom ugostiteljskom ponudom te biranim, intimnim akustičnim glazbenim programima po kojima su ona postala i poznata i prepoznata, pružajući priliku nizu mladih, nadarenih, a sad već afirmiranih glazbenika prve korake u karijeri. Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije bit će slobodan.

Manifestacija prošle godine nije održana jer je Gornji grad značajno stradao u razornom potresu kao i zbog pandemije. Unatoč smanjenom broju dostupnih lokacija, Dvorišta žele poslati poruku optimizma – da Gornji grad i dalje živi i da život u njemu nije stao.