prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Škola za život – međupredmetne teme: građanski odgoj i obrazovanje, zdravlje i poduzetništvo kao sastavnice manifestacije “Svjetlo želja u Dubravi”

“Svjetlo želja u Dubravi”, humanitarni događaj za podršku oboljelima od poremećaja štitnjače održao se u sklopu programa AdVent u Dubravi, u organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače i u suradnji sa Vijećem Gradske četvrti Gornja Dubrava te Agencijom za odgoj i obrazovanje u subotu, 21. prosinca 2019., čime se dala potpora mnogobrojnim oboljelima i njihovim obiteljima te ujedno diže svijest o poremećajima štitne žlijezde, jedne od najučestalijih bolesti u svijetu.

Cilj manifestacije bio je razvijanje građanske kompetencije koja učenicima, kao informiranim, aktivnim i odgovornim članovima društvene društvene zajednice, omogućuje učinkovito obavljanje građanske uloge, promicanje vrijednosti ljudskih prava i solidarnosti, prepoznavanje potreba i prilika za cjeloživotno učenje te usvajanje osnovnih znanja i vještina za pozitivan stav i odgovorno ponašanje usmjereno prema zdravlju te osiguranju i poboljšanju kvalitete života.

Tijekom manifestacije organizirana je izložba likovnih radova Dječjeg vrtića Poletarac te izložba ukrasnih predmeta uz puštanje plutajućih lampiona i svjetlećih balona s porukom želja sa svrhom podizanja svijesti o potrebi preventivnih pregleda i ranog otkrivanja bolesti štitnjače.

Sudionici su bili učenici i odgojno – obrazovni djelatnici dječjih vrtića, osnovnih i srednjihškola te šira zajednica. Koordinatori su bili Verica Mešić, ispred Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, vijećniciVijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava mr.sc. Andreja Marcetić, Ilija Sliško i Željko Pasariček na čelu sa predsjednikom Vijeća Damirom Oniškom, te predsjednica Vijeća mjesnog odbora Čučerje Zvjezdana Žuglić.