prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Solidarnost na djelu

U Akciju su se uključili i svi učitelji i oko 500 učenika Osnovne škole Fran Franković iz Rijeke.

U Republici Hrvatskoj se po 51. puta provodi najveća sabirana akcija „Solidarnost na djelu 2023.“ Akcija se provodi pod motom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“.

U Akciju su se uključili i svi učitelji i oko 500 učenika škole. Učenici – volonteri imali su na svojim majicama oznake Hrvatskog Crvenog križa te su na štandu u holu škole prikupljali novčana sredstva. Svaki učenik i učitelj koji je donirao novce dobio je protuvrijednost u bonovima, a svaki bon označen je vrijednošću 50 centi eura.

Cilj humanitarne akcije „Solidarnost na djelu“ nije samo prikupljanje pomoći za siromašne sugrađane nego i poticanje solidarnosti među svima nama, a posebno među mlađim generacijama. Vrijednosti koje su učenici usvojili kroz ovu akciju su empatija, zajedništvo i suosjećajnost. Shvatili su da je zajedništvo najvažnije jer samo kroz zajednički rad možemo postići pozitivne promjene u našem okruženju.

Također, osvijestili su važnost solidarnosti i dijeljenja s drugima, kako bi svi imali jednake mogućnosti i podršku. Neka ova akcija bude inspiracija za daljnje projekte solidarnosti i pomoći drugima jer jedna mala gesta može mijenjati svijet na bolje.