prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Statistička i psihometrijska analiza ispita državne mature 2019./2020.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja izradio je analizu zadataka i ispita državne mature za školsku godinu 2019./2020. Napravljene su statističke analize i podaci o učenicima i rezultatima koje su postigli u ispitima državne mature.

Cilj analiza bio je utvrditi obilježja svakoga zadatka i kvalitetu svakoga ispita. Takve su analize potrebne kako bi se bilo sigurno da su rezultati postignuti u nekome ispitu doista pravi pokazatelji znanja određenih nastavnih sadržaja. Povratne informacije o obilježjima pojedinih zadataka i cjelokupnoga ispita važne su članovima stručnih radnih skupina kako bi poboljšali zadatke i ispite.

Kako bi rezultati provedenih analiza bili stabilniji i reprezentativniji, u izvješću su prikazani detaljni statistički i psihometrijske pokazatelji samo onih ispita u kojima je sudjelovalo više od 200 učenika.

Cjelokupnu Statističku i psihometrijsku analizu ispita državne mature u školskoj godini 2019./2020. može se pronaći na poveznici: https://www.ncvvo.hr/kategorija/drzavna-matura/izvjestaji-drzavne-mature/.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.