prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Stručni skup: Kako razvijamo kulturu čitanja i potičemo zanimanje za knjigu

Gradska knjižnica Samobor organizira stručni skup Kako razvijamo kulturu čitanja i potičemo zanimanje za knjigu koji će se održati 2. travnja 2020. godine u Samoboru. Stručni skup organizira se u povodu 120 godina Gradske knjižnice Samobor. Kotizacije nema.

Tema skupa je razvijanje kulture čitanja u temeljima je narodne knjižnice. Imajući na umu da je poticanje čitanja knjižničarima osnovni posao, izuzetno je važna i razmjena iskustava o raznolikosti programa kojima knjižničari promiču čitanje i knjigu.

Ciljevi skupa su:

  • razmjena znanja, iskustava i ideja sudionika kroz primjere iz prakse
  • na koji način knjižničari potiču i motiviraju na čitanje te kako pridonose knjižničarskoj suradnji i prepoznatljivosti u zajednici
  • što knjižničari čine da potaknu čitanje i koliko su svjesni uloge knjižnice u poticanju čitanja u svakoj životnoj dobi.

Uz nekoliko pozvanih izlaganja planirano je i vrijeme za primjere dobre prakse. Sudjelovati se može prijavljenim izlaganjima – primjerima dobre prakse u formi izlaganja uz prezentaciju ili kao sudionik. Teme primjera dobre prakse trebaju biti povezane uz promociju čitanja i razvijanje čitateljskih navika u svakoj životnoj dobi.

Pozivaju se knjižničari svih vrsta knjižnica da prijave izlaganja kao primjere dobre prakse.

Zainteresirani za sudjelovanje s izlaganjem i primjerima dobre prakse mogu se prijaviti do 2. ožujka 2020. godine dok su prijave za sudionike bez izlaganja omogućene do 25. ožujka 2020. godine. Obrazac za prijavu dostupan je na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Samobor.