prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Svečano otvorenje Digitalnoga laboratorija NSK

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u utorak 21. siječnja 2020. godine u 13 sati otvara se novi prostor Digitalnoga laboratorija Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Digitalni laboratorij NSK otvara se u novouređenome prostoru na sjeveroistočnoj strani Knjižnice, a zamišljen je kao mjesto kreativnoga korištenja digitalnih tehnologija i digitalnih sadržaja Knjižnice, mjesto učenja, stvaranja i eksperimentiranja s novim tehnologijama u STEM području, kao i mjesto promicanja kulture inovacija i aktivnoga sudjelovanja u digitalnome društvu.

U sklopu programa otvorenja bit će predstavljen i jedan od prvih projekata Digitalnoga laboratorija NSK Smart Library – prototip primjene loT tehnologije u knjižnici, kojim su predstavljeni novi načini virtualnoga povezivanja korisnika i knjižnice. U sklopu projekta izrađen je prototip mobilne aplikacije u službi pametnoga vodiča kroz knjižnični prostor radi stvaranja temelja za razvoj pametne knjižnice kao dijela Interneta stvari (IoT).

Osnivanjem Digitalnoga laboratorija NSK želi se poticati preobrazba knjižnica u suvremene prostore i mjesta društvenoga povezivanja te promicati razvoj digitalnih tehnologija i njihova primjena u društvu.