prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tjedan glazbe za djecu i mlade 2024.

Svakoga proljeća Hrvatska glazbena mladež u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog organizira Tjedan glazbe za djecu i mlade kako bi mladu populaciju zainteresirala za umjetničku glazbu.

Program će obuhvatiti izložbu, dodjelu nagrada te dvije izvedbe u ‘Lisinskom’, a tu je i popratni natječaj Radost slikanja uz glazbu koji traje do 25. ožujka.

Tjedan glazbe program je za mladu publiku koju Hrvatska glazbena mladež (HGM) u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog svakoga proljeća organizira s ciljem da umjetnička glazba dođe na listu njihovih prioriteta.

Mladoj publici bit će predstavljena Straussova, Bachova, Stravinskijeva i Ravelova glazba, naracija koja prati glazbu približit će im klasičnu glazbu na interdisciplinaran način, a Miroslav Radman će povezati umjetnost, znanost i ekologiju. O skladu u znanosti i umjetnosti, održivom razvoju i ekologiji, glazbi biljaka i pjevanju kitova, od molekule i Bacha do Ravela i Stravinskog govorit će nam vrhunski hrvatski i svjetski znanstvenik.

Projekt je društveno odgovoran, omogućuje doživljaj glazbe djeci s posebnim potrebama, a od ove godine uz moderatora će biti i prevoditelj hrvatskog znakovnog jezika te će omogućiti gluhoj i nagluhoj djeci da prate ovaj umjetnički program.

Radost slikanja uz glazbu – natječaj

Radost slikanja uz glazbu natječaj je koji prati Tjedan glazbe za mlade. Slušajući glazbu u školi na zadanu temu, kao pripremu za odlazak na koncert, mladi svoje dojmove prikazuju likovnim radom, pod mentorstvom svojih pedagoga i nastavnika. Osim brojnih nagrada najbolji radovi izlažu se na izložbi u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u okviru Tjedna glazbe. Ovaj natječaj Radost slikanja uz glazbu HGM pokreće svake godine s ciljem motiviranja djece i mladih da likovnu inspiraciju pronađu u glazbi i zadanoj temi.

„Tako nastaju prekrasni radovi koje bismo mogli usporediti sa susretom svjetla i vjetra. Sudar i koloplet dvaju paralelnih svemira  kompozicije koje se paralelno ili naizmjenice čuju i vide. Istodobno ili u intervalima one zvižde, huče, prodorno se glasaju, blješte, tek u naznakama zasvjetlucaju, pa se onda zvuci utrkuju s bojama, mrljama i crtama ili zajedno tvore gromoglasnu orkestraciju.“
Rok za prijavu je 25. ožujka 2024.

Radovi se šalju na adresu: Hrvatska glazbena mladež, Kneza Mislava 18, 10000 Zagreb.