prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tomislavci na putu dobrote

Učenici Osnovne škole kralja Tomislava iz Zagreba prikupili su igračke za djecu KBC Rebro u sklopu školskog i eTwinning projekta “Na putu dobrote 4”.

Već se drugu godinu provodi eTwinning projekt “Na putu dobrote”. U tom projektu potiču učenike na ljubav, dobrotu, solidarnost, međugeneracijsku suradnju, brigu za bližnje. Ove godine su odlučili napraviti dobro djelo za vršnajke koji dane, ali i predstojeće blagdane provode na liječenju, u bolnici.OŠ kralja Tomislava Na putu dobrote 4

Učenici 1. a, 1. c, 2. c, 4. c i 5. a sudjelovali su u akciji “Pokloni igračku- pokloni osmijeh”. Tijekom 14 dana učenici su prikupili plišane igračke, akcijske junake, barbike, knjige i društvene igre, oprali ih i umotali. Igračke su prikupili i odvezli na KBC Rebro gdje ih je dočekala dobra vila Dječjeg šarenog ulaza, sestra Bernardica Pavlić Pračić. Učiteljice Ruža Kovač i Iva Erak su poput pravih sobova išle su putem dobrote i dovezle sve te igračke poklonjene s puno ljubavi i predali u dobre ruke. Prva barbika odmah je našla novu vlasnicu, a mi smo se sretna i ispunjena srca vratile u školu.

Slijedeći dan bio je prepun pitanja: “kome je otišla moja lutka, je li dječak dobio autić,….” Najvažnije od svega da smo bar jednom djetetu olakšali i uljepšali bolničke dane, a učenike su naučili dijeliti i misliti na druge. Ljubav se dijeljenjem množi. Uljepšaj i ti nekom dan! Širi krug dobrote!